Concert d’orgue

Iniciem el nou camí

Al capvespre d’aquest dissabte 11 de setembre ens hem aplegat a l’església del monestir de Santes Creus, al voltant de la taula de l’Eucaristia, per compartir el Pa i la Paraula, per iniciar en comunió fraterna el nostre camí com a Unitat Pastoral a l’arxiprestat de l’Alt Camp.
Preguem que l’Esperit abrusi els nostres cors perquè junts formem una sòlida comunitat de comunitats que dona testimoni del Crist, que viu i transmet amb joia l’esperança de la Bona Nova.

Comencem la catequesi

Diverses parròquies, una comunitat

UNITAT PASTORAL: DIVERSES PARRÒQUIES, UNA COMUNITAT

Aquest dissabte 11 de setembre de 2021, encetem un camí apassionant que farem conjuntament 20 parròquies de l’Alt Camp. En una celebració a l’església del monestir de Santes Creus a les 8 del vespre, on han estat convocades totes les persones de les diferents parròquies implicades, iniciem un treball de pastoral de conjunt que esperem sigui molt enriquidor i se’n puguin beneficiar tots i cadascun dels parroquians de la unitat, encara que la seva parròquia tingui menys recursos o no tantes possibilitats.
Però, en què consistirà, a la pràctica, la dinàmica de treball pastoral de la unitat?

  1. Cada parròquia manté la seva identitat i personalitat jurídica, la seva singularitat i tradicions, la seva administració de béns i recursos… però els seus membres (que en molts casos són grups de persones reduïts que es poden veure desbordats per certs reptes pastorals que ens planteja avui la societat) ara podran comptar amb el suport i l’ajut d’altres persones com ells i elles que poden estar en una situació semblant i que, junts, segur que es veuran amb cor de poder respondre a cada situació.
  2. Totes les parròquies de la Unitat Pastoral tenen un equip de mossens que tots són rectors “in solidum” de totes les parròquies. Això vol dir que els mossens també ens recolzem a l’hora de trobar la millor solució o estratègia pastoral que afecti als fidels de qualsevol de les nostres parròquies. Ja no podem decidir sols sense tenir en compte el consell dels altres mossens ni del Consell de la Unitat Pastoral. La responsabilitat recau en l’equip. Segurament les decisions seran més ponderades si són fruit d’una reflexió i treball conjunt. Cada parròquia tindrà un mossèn “referent” per facilitar el funcionament del dia a dia, però les decisions que afecten al patrimoni o a criteris pastorals establerts seran tractades sempre en el Consell d’Unitat.
  3. Evitem la centralització de serveis al Centre Pastoral de Referència (CPR) que, en aquest cas, és Sant Joan de Valls. La funció del CPR no és oferir tots els serveis que les parròquies més petites no poden oferir, sinó coordinar tots els recursos i vetllar per tal que, dins la Unitat Pastoral, tothom pugui rebre una atenció pastoral completa i adequada a les necessitats dels cristians i cristianes d’avui. El fet d’iniciar aquest curs pastoral a Santes Creus vol fer evident aquest convenciment.
  4. Segurament tots haurem de fer algun sacrifici (de desplaçament o adaptació horària) però estem convençuts que la Unitat Pastoral és una gran oportunitat per rellançar la vida pastoral de les nostres parròquies i que els parroquians i parroquianes podran gaudir i participar d’una oferta pastoral molt més àmplia i completa que si comptessin només amb els recursos, persones i accions que podrien organitzar des de la pròpia parròquia.

En definitiva, es tracta d’aprendre a esdevenir una gran comunitat on hi participem persones de les diverses parròquies de la unitat pastoral (cosa que estem convençuts que no serà massa difícil doncs al nostre Arxiprestat el treball de conjunt gaudeix d’una antiga i sana tradició d’anys)

Encomanem-ho tot plegat i que la Mare de Déu ens hi ajudi. Gràcies a totes i a tots per la pregària i l’esforç que segur hi posareu. 

Presentació de la nova edició dels «Goigs en lloança del gloriós sant Joan Baptista», patró de la ciutat de Valls

Coincidint amb la Festa Major d’enguany s’han presentat els Goigs en lloança del patró de la ciutat.

La veu de la Núria Besora i l’acompanyament del Pep Mateu al nou orgue de Valls ens han fet gaudir amb la interpretació per primer cop d’aquests Goigs.

El text ha estat escrit per Mn Joan Roig. Les primeres estrofes fan un breu recorregut per la vida de st Joan Baptista i les últimes estan relacionades amb la devoció de la ciutat cap el seu patró.

La melodia l’ha compost Mn Joan Àguila, actual rector de la parròquia. És una melodia molt cantable i que de seguida el poble s’ha afegit a entonar-la en les celebracions.

El disseny de l’orla d’aquesta edició ha anat a càrrec de l’Edu Vidiella. S’hi representen els elements característics de la nostra Festa Major.

El fulletó també inclou l’Himne de Mn Gregori M Estrada.

 

Activitat del grup de joves de l’arxiprestat de l’Alt Camp

Els nois i noies del grup de joves de l’Arxiprestat de l’Alt Camp estan fent un camp de treball a Tarragona des d’ahir diumenge 12 i fins demà dimarts 13 de juliol.
La tasca encomanada és revisar i reordenar tots els cotxets, parcs, roba, etc… de les donacions que reben a la Llar Natalis, una entitat que acull i acompanya mares gestants amb dificultats.
També hem tingut una estona per anar a la platja.

 

Mare de Déu del Carme

Divendres 16 de juliol, celebrem la 𝗠𝗔𝗥𝗘 𝗗𝗘 𝗗É𝗨 𝗗𝗘𝗟 𝗖𝗔𝗥𝗠𝗘.

Les misses d’aquest dia seran a l’església de Carme.
– 10 del matí
– 8 del vespre
Us hi esperem!

 

Sant Cristòfol. Benedicció de vehicles

Dissabte 10 de juliol: SANT CRISTÒFOL
Diumenge 11 de juliol: Benedicció de vehicles a la plaça del Carme, de la 1 a 1/4 de 2 del migdia.

 

PR𝗘𝗚À𝗥𝗜𝗔 𝗗𝗘𝗟 𝗖𝗢𝗡𝗗𝗨𝗖𝗧𝗢𝗥

Dóna’m Senyor mà ferma i mirada vigilant perquè al meu pas no causi mal a ningú.
A tu Senyor, que dónes la vida i la conserves, et suplico humilment que guardis avui la meva
vida en tot moment.
Lliura Senyor els qui m’acompanyen de tot mal: malaltia, incendi o accident.
Ensenya’m a fer ús del meu cotxe per atendre les necessitats alienes.
Fes també, Senyor, que no em deixi portar pel vertigen de la velocitat i que, admirant la bellesa d’aquest món, aconsegueixi seguir i acabar el meu camí amb tota felicitat.
T’ho demano Senyor pels mèrits i intercessió de Sant Cristòfol i que, fent honor al seu bell nom, també jo sigui «portador del Crist» allà on vagi.
Amén.

Festivitat de Sant Joan

Retransmès en directe des de l’esglèsia de Sant Joan pel canal de facebook de la parròquia.

Pregària de Completes: dimecres 23 de juny a les 8 del vespre.

Ofici solemne: dijous 24 de juny a les 11 del matí.

Fent camí

Aquest matí radiant de primavera, els infants i catequistes de la nostra parròquia hem fet una sortida tot caminant xino-xano fins a l’ermita del Roser de Vallmoll. Així durant tot el camí ens hem pogut conèixer millor, després d’aquest curs tan diferent: hem caminat, hem esmorzat, hem jugat i també hem pregat dins l’ermita.

Cliqueu a les fotos per veure’n el reportatge.